Nieuws - verwimp kenneth

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws

nieuws
Belgisch Kampioenschap Boccia individueel.

In het weekend van 16 en 17 April werd er in Merksem Boccia  gespeeld om uit te maken wie er zich Belgisch kampioen kon noemen in  2016.
Kenneth zat als 2de op de Belgische ranking ook in de 2de poule van 4, elke poule bestond uit 4 spelers. Omdat Kenneth op internationaal niveau speelt mochten de poule wedstrijden geen probleem geven ,maar elke wedstrijd moet gespeeld worden en je kan altijd eens een uitschuiver hebben. Dit gebeurde wel niet en hij won zijn 3 poule wedstrijden met respectievelijk  8-0 , 10-1 en 11-0 je ziet aan de cijfers dat dit vrij vlot ging . Op zondag begon het echte werk, te beginnen met de kwartfinale.  Dit was tegen een speler die vroeger ook in de nationale selectie zat en eigenlijk door Kenneth is vervangen en we weten uit ervaring dat de wedstrijden tussen deze spelers altijd spannend is . Het was nu niet anders, na een spannende wedstrijd won Kenneth deze met 4-1. Op naar de halve finale tegen een speelster uit de nationale selectie , trouwens al langer dan Kenneth , maar buiten alle verwachtingen won Kenneth  deze wedstrijd op een redelijk energiezuinige wijze met 8-0
Energie die hij zou nodig hebben in de finale , want daar kwam hij uit tegen zijn ploegmaat in het nationale pair en tevens de nr. 1 in BelgiĆ« en de nr. 7 op de wereld dat kan al tellen als tegenspeler, hij zelf staat momenteel op de 27ste plaats. Na een zeer spannende wedstrijd was de stand 3-3 waardoor er een tie break moest gespeeld worden om uit te maken wie de wedstrijd zou winnen. In een tie break wordt de witte bal ongeveer in het midden van het veld gelegd en wordt er door de 2 spelers gespeeld tot er iemand in punt ligt en de andere geen ballen meer heeft. Na een echte thriller  won Kenneth deze tie break en werd hierdoor  Belgisch kampioen . Vijf jaar na de eerste titel terug kampioen worden was voor ons beide een mooie bekroning op al de trainingsarbeid die we tot nu toe hebben verricht en geeft ons veel vertrouwen in de toekomst, volgende maand al op het worldcup tornooi in Dubai.
Nogmaals bedankt voor jullie steun
Vriendelijke groeten
Verwimp Luc en Kenneth

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu